Khamis, 2 September 2010

APA ITU DEMONOLOGI ISLAM ??? ( 2 )
Siapakah yang bertanggungjawab melaksanakan agenda ini ?


Pastilah agenda ini dilakukan oleh pihak Barat ( Zionis Yahudi dan Kristian ) yang memandang Islam sebagai ancaman besar bagi kepentingan mereka!


Maka, Demonologi Islam ini direncana bukan setakat disasarkan bagi masyarakat Barat sahaja, malah masyarakat Islam sendiri agar mereka menjauhi ajaran agama sebenar sebagaimana yang disebutkan oleh Anwar al-Jundy sebagai ‘ pembaratan dunia Islam ’.


‘ Pembaratan dunia Islam ’ bererti mendorong kaum Muslim dan bangsa Arab untuk memerima pemikiran-pemikiran Barat, menanamkan prinsip-prinsip pendidikan Barat dalam jiwa kaum Muslim hingga mengakibatkan nilai-nilai Islam kian kering dan gersang dalam jiwa mereka.
Bagaimanakah proses demonologi ini dilaksanakan ?


Islam dilabelkan dengan pelbagai julukan seperti ‘fundamentalisme Islam’ ( Islamic Fundamentalism ), terorisme Islam ( Islamic Terrorism ) dan bom Islam ( Islamic Bomb ) yang dipopularkan oleh media massa.
Apa kesannya?


Melalui julukan-julukan negatif ini, Barat berupaya menenggelamkan citra Islam sebagai satu-satunya cara hidup terbaik ( way of life ) dan menafikan bahawa Islam adalah agama rahmat bagi seluruh alam ( rahmatan lil ‘alamin ). Masyarakat dunia akan memusuhi dan memerangi Islam. Lantas, menumbuhkan Islamophobia iaitu ketakutan kepada Islam !


* Rujukan : Demonologi Islam : Upaya Barat Membasmi Kekuatan Islam

0 ulasan:

Catat Ulasan

  ©***~ BAHJATUL ISLAM... بهجة الإسلام ~*** - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo